Sport

Koeman: 'Ik hoop dat de leiding mij helpt, ja'

Door Van onze Telesportredactie

Ronald Koeman

Ronald Koeman

Reuters

Ronald Koeman wacht zondag met Everton nog een mooi affiche als de ploeg op bezoek gaat bij Arsenal, maar de trainer is al meer bezig met komend seizoen dan met het duel in Londen.

Ronald Koeman

Ronald Koeman

Reuters

Everton staat voor de laatste speelronde op de zevende plaats, kan niet meer stijgen of dalen en speelt komend seizoen in de voorronde van de Europa League. The Toffees moeten twee kwalificatierondes overleven om zich te plaatsen voor de groepsfase.

"En om daar te komen hebben we een sterke selectie nodig", weet de voormalig coach van Feyenoord, Ajax en PSV. "We hebben al een aantal gesprekken gehad met de clubleiding over versterkingen richting volgend seizoen. We zijn daar al twee, drie maanden mee bezig en we weten op welke plekken we ons willen versterken."

Niet voor niets

Koeman hoopt op het aanblijven van de gewilde middenvelder Ross Barkley. "We hebben hem een nieuw contractvoorstel gedaan, en dat doen we niet voor niets. Met de clubleiding zit ik op één lijn wat nodig is qua aanwinsten. Hopelijk gaan ze de trainer helpen en maken ze de deals rond", lachte de coach.

Lees meer over

Door Van onze Telesportredactie