Nieuws/Sport

'Manchester United heeft niet voor niets 25 spelers'

Koeman: 'Bosz heeft gelijk'

Door Van onze Telesportredactie

José Mourinho en Ronald Koeman in 2014.

José Mourinho en Ronald Koeman in 2014.

AFP

Ronald Koeman blikt in zijn exclusieve column in Telesport/De Telegraaf vooruit op de Europa League-finale tussen Ajax en Manchester United.

José Mourinho en Ronald Koeman in 2014.

José Mourinho en Ronald Koeman in 2014.

AFP

"Ik zeg het maar meteen, Ajax is in Stockholm niet kansloos. Het zou voor het Nederlandse voetbal geweldig zijn als Ajax de finale wint", vertelt Koeman. "Het levert punten op voor de ranking, het betekent dat we met twee clubs de Champions League in zouden gaan en het geeft het Nederlandse voetbal in heel Europa uitstraling."

Lees ook op Telesport.nl:

- 'Wij zadelen Peter Bosz met onze fouten op' - Bosz wint advies in bij Van Gaal

"Ik heb eerder gezegd dat Manchester United niet onverslaanbaar is. In Engeland heeft de ploeg van Mourinho misschien niet vaak verloren, maar ze winnen ook niet veel. United is als club vele malen groter, er is veel meer geïnvesteerd en daardoor zit er in de selectie een stuk meer ervaring. Aan de andere kant heeft juist de jeugdigheid en het frivole Ajax in de finale gebracht.

Peter Bosz zegt dat hij zich niet wil focussen op Mourinho, die al heeft geroepen dat zijn spelers zo weinig rust hebben gekregen. Bosz heeft gelijk, een topclub als United heeft niet voor niks 25 internationals in de selectie. En er is inderdaad veel gewisseld. Het lijkt me niet dat je dat dan als trainer van United als excuus gebruikt richting de finale."

Lees hier de gehele column van Koeman in de premiumversie van Telesport/De Telegraaf.

Lees meer over