Sport

Feyenoord verliest na fout van Kuyt

— null

Door Twan Bovée

Dirk Kuyt (l) maakt in Europa een slechte beurt.

Dirk Kuyt (l) maakt in Europa een slechte beurt.

Hollandse Hoogte

Er is donderdag een einde gekomen aan de zegereeks van Feyenoord. De Rotterdammers verloren in Turkije met 1-0 van het Nederlands getinte Fenerbahçe.

Dirk Kuyt (l) maakt in Europa een slechte beurt.

Dirk Kuyt (l) maakt in Europa een slechte beurt.

Hollandse Hoogte

Dirk Kuyt, nota bene de oud-speler van Fenerbahçe, ging pijnlijk in de fout bij de enige treffer. Jeremain Lens snoepte Kuyt de bal af en Emenike kon als laatste station van de aanval de bal binnentikken.

De Rotterdammers keken hierdoor na zeventien minuten tegen een onnodige achterstand aan. Beide ploegen waren namelijk aftastend aan het duel begonnen en op grote kansen was het publiek nog niet getrakteerd.

In de eerste helft kon Feyenoord geen moment bekoren. De koploper uit de eredivisie liet helemaal niets zien. Sterker nog: de Rotterdammers schoten niet een keer op het vijandige doel.

Kuyt kansrijk

Kuyt had zijn fout een paar minuten na rust kunnen herstellen. De aanvaller reageerde attent op een onhandige terugspeelbal. De aanvoerder van Feyenoord had alleen de pech dat doelman Volkan Demirel net op de juiste plek lag. De wedstrijd werd daarna wat leuker.

De Rotterdammers waren ook na rust zeker niet de bovenliggende partij en beleefden enkele hachelijke situaties voor het doel van Brad Jones. Dick Advocaat moest vanaf de zijlijn lijdzaam toezien dat zijn spelers de trekker maar niet overhaalden.

Omdat de Turken het karwei maar niet afmaakten, bleef Feyenoord in de wedstrijd. Twintig minuten voor tijd had Nicolai Jørgensen dé kans op 1-1. Hij lepelde de bal over Demirel, maar zag zijn inzet net voor de doellijn worden weggewerkt.

Van Persie

Bij Fenerbahçe stonden Gregory van der Wiel en Jeremain Lens in de basis. Robin van Persie kwam tien minuten voor tijd in het veld. Koud binnen de lijnen had de Rotterdammer de 2-0 kunnen maken, maar ploeggenoot Lens ging voor eigen succes. Hij zag Van Persie over het hoofd en dat was niet handig, omdat hij zijn eigen kans verprutste.

Feyenoord kwam niet meer tot een slotoffensief, waardoor de nederlaag niet meer kon worden afgewend.

Lees meer over

Door Twan Bovée