Nieuws/Sport

Deurloo pakt opnieuw meerkamptitel

Door ANP

Bart Deurloo

Bart Deurloo

EPA

Turner Bart Deurloo heeft zaterdag bij de Nederlandse kampioenschappen in Ahoy de meerkamptitel veroverd.

Bart Deurloo

Bart Deurloo

EPA

De 26-jarige Rotterdammer pakte het goud met een puntentotaal van 84,250. Voor Deurloo was het al de vierde keer dat hij de Nederlandse meerkamptitel voor zich opeiste.

Concurrentie had hij nauwelijks in het sportpaleis in 'zijn' stad. De Belg Bram Louwije, die in Den Bosch traint bij Flik-Flak, eindigde met 80,500 punten als tweede. Alex Klinkenberg werd derde met 73,550.

Zonderland

Epke Zonderland kwam alleen in actie op brug (14,700) en rek (14,500), Yuri van Gelder liet zich alleen zien aan de ringen (13,550). De twee bekende topturners komen bij de NK voor het eerst sinds de Olympische Spelen weer in actie. Voor Van Gelder liepen de Spelen in Rio uit op een drama. De Brabander ging de avond nadat hij de ringenfinale had gehaald op stap en werd vervolgens naar huis gestuurd omdat hij de gedragsregels had overtreden.

Zonderland en Van Gelder laten zich zondag wederom zien, dan in de toestelfinales. De Friese rekstokspecialist, die bij de Spelen van Londen 2012 het goud veroverde, zette afgelopen week op Facebook een filmpje waarop te zien is hoe hij tijdens een training liefst vijf vluchtelementen achter elkaar doet. Op de NK laat hij dat niet eerder vertoonde kunststukje nog achterwege.

Lees ook op telesport.nl:

'Sinds in verlost ben van de koppijn ga ik een stuk relaxter door het leven'

Bij de vrouwen ging de meerkamptitel naar Tisha Volleman. Zij kwam na een rondgang langs sprong, brug, balk en vloer uit op 51,366 punten. Zilver ging naar Marieke van Egmond (50,233), het brons was voor Chiara Frisina Fauste (49,167). Volleman komt zondag ook in alle toestelfinales uit. Sanne Wevers, de olympisch kampioene op balk, slaat de NK over.

Lees meer over