Nieuws/Sport

Vitesse heeft beet in Londen

Door Erik van Haren

Mason Mount met de door Chelsea gewonnen FA Youth Cup.

Mason Mount met de door Chelsea gewonnen FA Youth Cup.

Hollandse Hoogte

Vitesse heeft volgend seizoen de beschikking over een van de grootste talenten van Chelsea. Mason Mount (18), onlangs uitgeroepen tot jeugdspeler van het jaar bij de Londense topclub, krijgt op huurbasis de kans om zich te bewijzen in Arnhem.

Mason Mount met de door Chelsea gewonnen FA Youth Cup.

Mason Mount met de door Chelsea gewonnen FA Youth Cup.

Hollandse Hoogte

De aanvallende middenvelder stond in de belangstelling van meerdere Championship-clubs, maar Chelsea en Vitesse zijn inmiddels definitief tot een overeenkomst gekomen, bevestigen bronnen rond de Engelse club. Mount tekende in april een contract tot medio 2021 bij The Blues. Dit seizoen acteerde hij vooral in het tweede elftal, maar veroverde hij ook de FA Youth Cup en het onder 18-kampioenschap met de club waar hij al sinds zijn zesde speelt.

Rijp

Net als de vorige seizoenen hoopt Vitesse een paar spelers te huren van Chelsea. Zo wordt Lewis Baker na twee jaar Gelredome inmiddels rijp geacht voor een club in de Premier League.

De kans dat de gewilde Tammy Abraham ook naar Arnhem komt, lijkt klein. De 19-jarige spits komt momenteel net als Baker uit op het EK onder 21 en staat na een uitstekend verhuurjaar bij Bristol City (23 goals) in de belangstelling van onder meer Premier League-nieuwkomers Newcastle United en Brighton & Hove Albion. Die clubs zijn – in tegenstelling tot Vitesse – in staat een groot deel van zijn vorstelijke salaris over te nemen.

Qazaishvili

Naast Mount versterkte Vitesse zich eerder al met de transfervrije middenvelders Thomas Bruns (Heracles Almelo) en Thulani Serero (Ajax). Valeri Qazaishvili keert terug van een verhuurperiode bij Legia Warschau, maar de Georgiër lijkt Arnhem definitief te verlaten. Voor hem sluimert interesse vanuit het buitenland.

Lees meer over