Sport

Ajax-trainer: 'Aangeslagen, emotioneel en met elkaar'

Door Van onze Telesportredactie

Ajax-trainer Marcel Keizer

Ajax-trainer Marcel Keizer

Telegraaf/Telesport

"De situatie rond Appie en zijn familie is natuurlijk belangrijker dan deze wedstrijd, maar je moet hem wel spelen om naar bepaalde dingen toe te groeien. Ik denk dat het goed is dat we gespeeld hebben” zei Ajax-trainer Marcel Keizer zaterdag rond het oefenduel van de Amsterdammers tegen Racing Genk. 

Ajax-trainer Marcel Keizer

Ajax-trainer Marcel Keizer

Telegraaf/Telesport

"Aangeslagen, emotioneel en met elkaar”, zo omschreef Keizer de situatie bij Ajax na het verschrikkelijke nieuws rond Adelhak Nouri. "We hebben gesprekken gehad, getraind wat niet echt een training was. Vandaag was ik wel weer tevreden over de inzet op het veld. Hoe we met elkaar zijn omgegaan zijn, dus een klein stapje vooruit."

Ajax probeert zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de dubbele ontmoeting met Olympique Nice in de derde voorronde van de Champions League. "Het is lastig om mee om te gaan, maar volgens mij gaan we de goeie kant op. Voetballen is altijd hartstikke leuk, als er iemand voetbal leuk vindt is dat Appie wel, maar je kan niet een knop uitzetten en gaan voetballen. Natuurlijk, dat emotionele in je blijft, het blijft wel even moeilijk, maar dat voetballen leuk is, staat vast."

Zaterdagavond spelen de Amsterdammers nog tegen PAOK Saloniki. Ajax oefent dinsdag ook nog tegen Olympique Lyon.

Bekijk hieronder het hele interview met Marcel Keizer.

 

Lees meer over