Sport/Tennis

Achtste titel op heilige gras lonkt voor Zwitser

Federer kan op Wimbledon historie schrijven

Door ANP

Roger Federer

Roger Federer

AP

LONDEN - Roger Federer gaat vanmiddag voor zijn achtste eindzege op Wimbledon. De 35-jarige Zwitser moet daarvoor de Kroaat Marin Cilic verslaan in de finale van het belangrijkste grastoernooi van het jaar.

Roger Federer

Roger Federer

AP

Na veel blessureleed is Federer dit seizoen weer helemaal terug aan de top. Hij schreef aan het begin van dit jaar ook al de Australian Open op zijn naam. Federer sloeg vervolgens het gravelseizoen over om zich optimaal op zijn favoriete Grand Slam te kunnen voorbereiden.

Federer staat al voor de elfde keer in de finale van Wimbledon. Cilic debuteert in de eindstrijd op het 'heilige' gras in Londen. De 28-jarige Kroaat wist Federer in de zevende voorgaande duels eenmaal te verslaan. Dat gebeurde in de halve finales van het US Open in 2014. Cilic schreef dat toernooi daarna ook op zijn naam.

Federer hoopt de eerste tennisser te worden die Wimbledon acht keer wint. Het record van zeven titels deelt hij nu nog met de Amerikaan Pete Sampras en de Brit William Renshaw. De finale tussen Federer en Cilic start om 15.00 uur.

Lees meer over