Sport

Positieve signalen voor Van Bronckhorst

Door Van onze Telesportredactie

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst

ANP

Feyenoord rekende zaterdag in een oefenduel eenvoudig af met SDC Putten. Trainer Giovanni van Bronckhorst toonde zich tevreden over het vertoonde spel.

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst

ANP

"Je weet dat je in een wedstrijd als deze veel op de helft van de tegenstander speelt", vertelde de oefenmeester op de website van Feyenoord. "Dan is het belangrijk om op het goede moment diep te gaan en een goede wisselwerking te hebben met de buitenspelers en goede loopacties te hebben in de zestienmeter. Dat hebben we goed gedaan. Ik heb een aantal goede voorzetten en goede goals gezien. Als ik kijk hoe de goals zijn ontstaan, kunnen we daar tevreden over zijn."

Vertrouwen

Het behalen van het kampioenschap werkt nog altijd op positieve wijze door bij de club uit Rotterdam. "Je ziet dat er vertrouwen is in het team na vorig jaar. Dat merk ik aan de manier waarop de jongens zijn teruggekomen na de vakantie, hoe ze trainen en hoe ze op het veld staan. Bovendien passen de nieuwe jongens zich goed aan", aldus Van Bonckhorst.

Nouri

In de 34e minuut maakte Feyenoord indruk met een mooi eerbetoon aan Ajacied Abdelhak Nouri. "We wilden namens Feyenoord samen met Putten een signaal geven aan Abdelhak Nouri, aan zijn familie en aan Ajax om te laten merken dat ze er niet alleen voor staan", verklaarde de trainer van de Rotterdammers.