Sport/Wielrennen

Hoog bezoek voor Van Baarle

Door Van onze Telesportredactie

Dylan van Baarle

Dylan van Baarle

RAYMOND KERCKHOFFS

Het team van Cannondale-Drapac kreeg zondag voor de start van de vijftiende etappe van de Tour de France hoog bezoek. Niemand minder dan voormalig minister van buitenlandse zaken John Kerry kwam langs.

Dylan van Baarle

Dylan van Baarle

RAYMOND KERCKHOFFS

De 73-jarige Amerikaan - die tussen 2013 en 2017 diende onder Barack Obama - hield Dylan van Baarle en zijn teamgenoten in een pep talk voor dat 'bepaalde zaken onmogelijk lijken tot je ze daadwerkelijk doet'. 

John Kerry was in 2004 presidentskandidaat, maar verloor de verkiezingen van George W. Bush

John Kerry was in 2004 presidentskandidaat, maar verloor de verkiezingen van George W. Bush

AP

De formatie van teambaas Jonathan Vaughters is bezig aan een prima Tour de France. Van Baarle maakte diverse malen deel uit van een kopgroep, terwijl de Colombiaan Rigoberto Uran al een etappe won. Bovendien staat de winnaar van olympisch zilver in Londen 2012 op de vierde plaats in het algemeen klassement. 

De renners rijden zondag een lastige rit door het Centraal Massief. "Ik had een hekel aan dit soort ritten. De hele dag zit je af te zien", aldus Michael Boogerd in een vooruitblik bij TELESPORT.

"Vanaf het vertrek wordt er continue gedemarreerd en het gaat continue bergop en bergaf. De wegen zijn vaak slecht onderhouden en meestal is het hier broeiend heet. Een typische rit voor de aanvallers."

Volg de vijftiende etappe hier vanaf 13:00 uur live via onze uitgebreide livewidget.

 

Lees meer over