Sport/Wielrennen

Geletruidrager verkeerde in grote problemen

Froome: ’Het was bijna game over’

Door Van onze Telesportredactie

Chris Froome ziet af.

Chris Froome ziet af.

AP

Chris Froome schoot even in de stress tijdens de vijftiende etappe van de Tour de France, toen hij aan de voet van de Col de Peyra Taillade een probleem had met zijn spaak. "Het was even een stressvol moment”, aldus de geletruidrager, die dankzij een achterwiel van Michal Kwiatkowski zijn weg kon vervolgen.

Chris Froome ziet af.

Chris Froome ziet af.

AP

"Als ik op de top niet terug zou zijn bij de favorietengroep, zou ik in grote problemen zijn geweest. Dan denk ik niet dat ik nu nog het geel zou hebben gehad”, doelde de drievoudig Tour-winnaar op de dertig kilometer aan slingerwegen, die daarna nog volgden naar de streep in Le Puy-en-Velay. De kopman van Sky moest in het vervolg van de klim een gat van bijna 50 seconden dichtrijden. "Maar het was bijna game over, ik moest heel diep gaan.”

;

Een dag eerder heroverde Froome de gele trui op Fabio Aru, die verrassend genoeg 24 tellen verloor in de korte klim van 570 meter naar Rodez. "Ik zat te ver van achteren en kon niet meer de sprong naar voren maken. Maar toch is deze Tour nog niet klaar”, was de Italiaanse kampioen, die tweede staat op 18 tellen, nog vol vertrouwen.

Lees meer over