Nieuws/Sport

Overmars: 'Tot hier en niet verder'

Door Van onze Telesportredactie

Richarlison

Richarlison

Hollandse Hoogte

Ajax heeft op de Zuid-Amerikaanse transfermarkt alsnog misgegrepen in de poging om de jonge aanvaller Richarlison (20) voor 12 miljoen euro binnen te halen.

Richarlison

Richarlison

Hollandse Hoogte

Ondanks een persoonlijk akkoord voor een contract voor vijf jaar. De Europa League-finalist speurt verder, ook weer in Brazilië. Wat is de motivatie om riskante miljoenenaankopen te doen en op de Zuid-Amerikaanse toer te gaan?

Ajax besloot ruim een jaar geleden het roer om te gooien en zich nadrukkelijk op de Zuid-Amerikaanse markt te richten. ,,We waren daar niet zo actief”, aldus directeur spelersbeleid Marc Overmars, die samen met de scouting constateerde dat elke topclub in Europa ’Zuid-Amerikaans gif’ in zijn elftal heeft. ,,Davinson Sanchez brengt bijvoorbeeld iets anders dan in de Eredivisie is te vinden.”

Maar zaken doen op dat continent is volgens de directeur niet makkelijk. ,,Het is een lastige markt, omdat veel spelers in handen van grote investeerders zijn. Brazilië is het moeilijkst, omdat ze daar per dag de spelregels veranderen. Maar voor ons is het dan: tot hier en niet verder”, doelt hij op het afketsen van de transfer van Richarlison.

Lees HIER het gehele artikel over zakendoen in Zuid-Amerika dat dinsdag in TELESPORT staat. 

Lees meer over