Sport/Wielrennen

Boom bekroont late aanval met zege en leiderstui

Door Van onze Telesportredactie

Lars Boom wint de vijfde rit in de Binckbank Tour

Lars Boom wint de vijfde rit in de Binckbank Tour

Hollandse Hoogte

Lars Boom heeft de vijfde rit van de Binckbank Tour gewonnen. De Nederlander van Lotto-Jumbo ging vrijdag solo over de streep na een rit over de Limburgse heuvels met start en finish in Sittard-Geleen. 

Lars Boom wint de vijfde rit in de Binckbank Tour

Lars Boom wint de vijfde rit in de Binckbank Tour

Hollandse Hoogte

Twee kilometer voor de streep verraste Boom een kleine kopgroep met de favorieten door er vandoor te gaan. De Slowaak Peter Sagan sprintte naar de tweede plaats, de Belg Greg Van Avermaet werd derde. Op de streep pakte Boom ook nog tien bonificatieseconden en nam meteen de leiderstrui over van de Zwitser Stefan Küng.

In het algemeen klassement heeft Boom nu twee seconden voorsprong op Sagan. Tom Dumoulin is de nummer drie. De Limburger heeft zijn zinnen gezet op de eindzege en heeft acht seconden goed te maken op Boom. Ook Tim Wellens, vierde op 19 seconden, staat nog in de buurt.

De rit, over tal van hellingen uit de Amstel Gold Race, kende een rustige aanloop. Zeven renners kwamen voorop, onder hen de Nederlander Elmar Reinders, de Tsjech Petr Vakoc en de Australiër Michael Hepburn. Die laatste twee hielden het het langst vol, maar de aanval van Sunweb had de voorsprong aanzienlijk teruggebracht. Vakoc was de enige van de vroege vluchters die er nog bij was toen in volle finale zestien man voorop overbleven. Daaruit probeerde eerst de Belg Sep Vanmarcke weg te rijden, gevolgd door Boom, die bij zijn tweede poging succes had.

Boom won de Eneco Tour, de voorganger van de BinckBank Tour, al in 2012.

Lees meer over