Nieuws/Sport

Vreven blij met Vitesse en PSV: 'Had ook Telstar kunnen zijn'

Door Van onze Telesportredactie

Stijn Vreven

Stijn Vreven

Erald van der Aa

NAC Breda krijgt bij de terugkeer in de Eredivisie na twee jaar direct een pittig programma voorgeschoteld. “Op bezoek bij Vitesse in het Gelredome en dan thuis PSV. Dat is niet eenvoudig, maar we klagen niet”, aldus trainer Stijn Vreven.

Stijn Vreven

Stijn Vreven

Erald van der Aa

"Het had ook zomaar Telstar en FC Dordrecht kunnen zijn", vervolgt de Belg. "We hebben er vorig jaar keihard voor gestreden om weer op dit niveau te kunnen spelen. En het is ook wel goed, dat we direct zware tegenstanders krijgen, want dan ervaren de jongens wat het inhoudt om in de Eredivisie te voetballen.”

Vreven vindt dat NAC een flinke kwaliteitsslag heeft gemaakt deze zomer. "In kwaliteit zijn we enorm verbeterd, zowel door de jongens die we zelf hebben gehaald als door de spelers die van Manchester City zijn gekomen. Het niveau op de training is flink omhoog gegaan."

"We hebben vooruitgang geboekt op onderdelen als winnaarsmentaliteit, kracht en individuele kwaliteit. Het is inderdaad zo, dat we een heel jonge groep hebben. De gemiddelde leeftijd ligt onder de 22, maar daar zie ik geen probleem in. Ik kijk naar de kwaliteit die we hebben.”