Nieuws/Sport

Luiten na tweede ronde klaar bij laatste major

Door ANP

Joost Luiten

Joost Luiten

AFP

Joost Luiten is er bij de laatste major van dit jaar niet in geslaagd de derde ronde te halen. De Nederlandse golfer ging de tweede dag op de US PGA Championship in Charlotte (North Carolina) rond in 73 slagen. Donderdag had Luiten 76 slagen nodig. Met 149 haalde de Bleiswijker de cut, die was vastgesteld op 147 slagen, niet.

Joost Luiten

Joost Luiten

AFP

"Ik heb in de tweede ronde genoeg kansen gehad, maar ze niet benut. Het is heel teleurstellend om de cut te missen in een major, maar ik merk gelukkig wel dat mijn lange spel weer steeds iets beter wordt. Ik heb op een heel erg lastige baan veel goede ballen geslagen. Dat is positief, maar nu overheerst natuurlijk de teleurstelling", aldus Luiten, die donderdag een hole-in-one noteerde.

De Amerikaan Kevin Kisner en de Japanner Hideki Matsuyama delen halverwege het toernooi de leiding. De twee golfers staan op 134 slagen, acht onder par. De Australiër Jason Day volgt op twee slagen achterstand. Day won het US PGA Championship twee jaar terug. Dat was, voor de nu 29-jarige golfer, zijn eerste zege in een major.

Lees meer over