Nieuws/Sport

Cocu: 'Ik ben overtuigd van mijn kwaliteiten'

Door Van onze speciale verslaggever

Phillip Cocu staat met PSV voor een aardige krachtproef tegen AZ.

Phillip Cocu staat met PSV voor een aardige krachtproef tegen AZ.

Pro Shots

PSV heeft zich nog voor de start van de competitie in een ingewikkelde spagaat gemanoeuvreerd. En het is maar de vraag hoe snel de Eindhovenaren weer rechtop staan. Trainer Phillip Cocu weet als geen ander dat zijn elftal snel resultaat nodig heeft, te beginnen vanavond tegen AZ.

Phillip Cocu staat met PSV voor een aardige krachtproef tegen AZ.

Phillip Cocu staat met PSV voor een aardige krachtproef tegen AZ.

Pro Shots

De coach wijst er tegelijkertijd ook op dat zijn sterk veranderde en nog incomplete selectie tijd nodig heeft. En laat het begrip ’tijd’ in de top nu vaak een relatieve betekenis hebben. Cocu krijgt van de clubleiding van PSV de ruimte om een nieuwe kampioensploeg te bouwen, maar de gênante uitschakeling in de Europa League heeft ervoor gezorgd dat de druk in recordtempo is toegenomen. De 23-voudig landskampioen staat na een teleurstellend seizoen nu al onder hoogspanning.

De eliminatie door het nietige NK Osijek resulteerde in genoeg praatsessies, bij spelers onderling en in overleg met de technische staf. "We zijn kritisch naar elkaar geweest, zoals ik dat ook naar mezelf ben. En ik ben overtuigd van het team dat er staat, en van mijn kwaliteiten als coach”, aldus Cocu, die gezien zijn rijke spelersloopbaan en moeizame start als PSV-coach wel vaker in deze situatie heeft gezeten.

Hiërarchie

"Er zijn na de blamage in Europa wel dingen veranderd, ja. Dat gaat om details, om accenten. De manier van werken gaan we na één tegenslag niet opeens overboord gooien. De spelersgroep is deze zomer gewijzigd, net zoals de hiërarchie binnen het team. Dan zal je toch face-to-face met elkaar moeten bespreken hoe je zaken aanpakt. Wat stralen we uit, hoe reageren we op elkaar? Daar moeten wij nog stappen in zetten.”

Lees het hele verhaal over Phillip Cocu en PSV in de premiumeditie van De Telegraaf/Telesport van zaterdag 12 augustus.

Lees meer over