Nieuws/Sport

Amerikaan gaat slotronde PGA Championship in als leider

Kisner 'klaar voor gevecht' op slotdag

Door ANP

Kevin Kisner

Kevin Kisner

AFP

De Amerikaanse golfer Kevin Kisner gaat zondag als leider de slotronde in van het PGA Championship, de laatste major van dit jaar. Kisner was in de derde ronde goed voor een ronde van 72, 1 boven par. Hij houdt daarmee zijn landgenoot Chris Stroud en de Japanner Hideki Matsuyama één slag achter zich: 206 tegen 207.

Kevin Kisner

Kevin Kisner

AFP

Kisners voorsprong had groter kunnen zijn, ware het niet dat hij op de Quail Hollow golfbaan in het Amerikaanse Charlotte op de drie laatste holes een dubbele bogey en een bogey op zijn kaart moest schrijven. Zo sloeg hij op de zestiende hole de bal bij zijn tweede slag in het water, waarna hij met een strafslag en een gemiste putt twee slagen verloor. "Ik heb verzuimd afstand te nemen van een aantal concurrenten", mopperde Kisner. "Het wordt een gevecht op de slotdag, maar ik ben er klaar voor.''

Luiten

Matsuyama, na de tweede ronde nog medekoploper, had zaterdag 73 slagen nodig. De nummer 3 op de wereldranglijst, die vorige week het Bridgestone Invitational won, moet nu de tweede plaats delen met Stroud. Daarna volgen de Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen en de Amerikaan Justin Thomas. Joost Luiten haalde vrijdag de cut niet.

De Australiër Jason Day, winnaar in 2015 en vorig jaar tweede, had een slechte dag met een ronde van 77 slagen. Day, die op de laatste hole een quadruple-bogey had, zakte van de derde naar de zestiende plaats.

Lees meer over

Gerelateerde artikelen