Sport

VVV waakt voor 'draaimolen van Ajax'

Door Van onze Telesportredactie

Tarik Tissoudali in actie voor VVV-Venlo.

Tarik Tissoudali in actie voor VVV-Venlo.

ANP Pro Shots

Met acht spelers van de kampioensploeg in de Jupiler League is voor VVV-Venlo de start van het seizoen in de Eredivisie overweldigend. Huurlingen van Real Madrid (Mink Peeters) en Arsenal (Kelechi Nwakali) zijn nog op komst. Trainer Maurice Steijn staat bekend als een trainer die aanvallend voetbal pretendeert, maar schroomt niet om zijn tactiek in de Eredivisie op standje realistisch te zetten. De eerste twee duels (Sparta Rotterdam en FC Twente) werden in elk geval gewonnen.

Tarik Tissoudali in actie voor VVV-Venlo.

Tarik Tissoudali in actie voor VVV-Venlo.

ANP Pro Shots

"Met de laagste begroting en het kleinste spelersbudget moeten wij heel goed kijken naar de keuzes die we maken. Voordat we een speler halen, checken we alles. We praten met oud-spelers, oud-trainers en ik laat trainingen bekijken. Hoe reageren die jongens op hun medespelers en op andere stafleden? Hoe goed ze ook kunnen voetballen, als ik bepaald gedrag zie dat niet in het team past, dan neem ik ze niet”, zei Steijn.

In Enschede had VVV het even moeilijk met FC Twente, dat via spits Marko Kvasina de paal raakte. Vito van Crooy knalde aan de andere kant uit een schier onmogelijke hoek wel raak. Verdediger Jerold Promes verdubbelde de score nog voor de rust. Hoewel de tukkers in de tweede helft nog wel iets terug deden via Tom Boere, kwam VVV niet meer in de problemen. Sterker nog, het elftal van Steijn had nog vaker kunnen en moeten scoren.

VVV kan zich met zes punten uit twee duels nu opmaken voor het thuisduel met Ajax. "Dan moeten we allemaal weer scherp zijn, anders komen we in een draaimolen terecht”, aldus de uit Amsterdam afkomstige VVV-captain Post. "Als we het één keer wagen om minder dan gebruikelijk te brengen, lopen we tegen problemen aan.” Met dat realistische zelfbeeld zit het, ondanks twee overwinningen, dus wel goed in Venlo.

Lees meer over

Door Van onze Telesportredactie