Sport

FOTO - Diamanten en goud voor McGregor of Mayweather

Door ANP

De peperdure belt die zaterdag op het spel staat.

De peperdure belt die zaterdag op het spel staat.

AFP

De winnaar van het titanenduel tussen de Amerikaanse bokser Floyd Mayweather (40) en de Ierse kooivechter Conor McGregor (29), zaterdag in Las Vegas, kan gaan pronken met een uiterst kostbare kampioensgordel. De zogenoemde 'moneybelt' werd donderdag gepresenteerd tijdens de laatste persbijeenkomst met de twee duurbetaalde hoofdrolspelers.

De peperdure belt die zaterdag op het spel staat.

De peperdure belt die zaterdag op het spel staat.

AFP

De winnaar van het titanenduel tussen de Amerikaanse bokser Floyd Mayweather (40) en de Ierse kooivechter Conor McGregor (29), zaterdag in Las Vegas, kan gaan pronken met een uiterst kostbare kampioensgordel. De zogenoemde 'moneybelt' werd gepresenteerd tijdens de laatste persbijeenkomst met de twee duurbetaalde hoofdrolspelers.

Lees ook op telesport.nl: - Explosieve cocktail in Las Vegas

Floyd Mayweather en Conor McGregor poseren voor de fotografen.

Floyd Mayweather en Conor McGregor poseren voor de fotografen.

AFP

De protserige riem telt 3360 diamantjes, 600 saffieren, 300 smaragdjes en bestaat verder uit 1,5 kilo goud. De gordel zelf is gemaakt van krokodillenleer. De decadente trofee past perfect bij wat mogelijk het meest lucratieve gevecht in de vechtsporthistorie zal zijn, met een geschatte omzet van ruim 600 miljoen dollar.

Respect

De afsluitende presentatie verliep zonder incidenten. In tegenstelling tot voorgaande gelegenheden hielden beide vechtjassen zich fysiek en verbaal rustig. Ook de traditionele face-off leidde niet tot een voortijdig handgemeen. De nog ongeslagen Mayweather (49-0) toonde zelfs enig respect voor zijn uitdager. ,,Hij is de beste op zijn gebied, ik ben de beste op mijn vlak. Het komt zaterdag op bokskwaliteiten, strijdlust en wilskracht aan. Het publiek kan zeker gaan genieten.''

McGregor maakte voor zijn doen een ietwat nerveuze indruk op het podium. De onverschrokken Ier, die vier jaar geleden nog moest rondkomen van een sociale uitkering van amper 235 dollar, trachtte met de nodige grootspraak de spanning van zich af te praten. ,,Of ik de stoten van Mayweather kan hebben? Wat dacht je? Die oude man houdt het in mijn tempo nog geen twee ronden vol. Als dit gevecht voorbij is, zal ik 20 seconden genieten van mijn overwinning en daarna zal ik mij afvragen: wie wordt de volgende?''

Lees meer over