Nieuws/Sport

AZ neemt wraak op Vitesse

Door ANP

AZ speler Wout Weghorst heeft de 0-1 gescoord

AZ speler Wout Weghorst heeft de 0-1 gescoord

ANP Pro Shots

ARNHEM - AZ heeft wraak genomen op Vitesse voor de nederlaag (0-2) in de finale van de KNVB-beker eind vorig seizoen. De Alkmaarse ploeg zegevierde in Arnhem met 2-1. Wout Weghorst was de gevierde man bij de bezoekers. Hij scoorde twee keer. In beide gevallen kwam de assist van Marko Vejinovic. Tussendoor bracht Tim Matavz namens de thuisclub de gelijkmaker op zijn naam.

AZ speler Wout Weghorst heeft de 0-1 gescoord

AZ speler Wout Weghorst heeft de 0-1 gescoord

ANP Pro Shots

Uit een vrije trap van Vejinovic opende Weghorst al in de derde minuut de score. De 25-jarige aanvaller kwam in de voorgaande duels met PSV (2-3) en ADO Den Haag (2-0) ook al tot scoren. AZ was na de snelle treffer de betere ploeg. Weghorst zorgde voor veel dreiging en ook Alireza Jahanbakhsh veroorzaakte de nodige onrust in de Arnhemse defensie. Een schot van de Iraniër eindigde in de 37e minuut op de paal.

Ook na de pauze was AZ op alle fronten Vitesse de baas. De bezoekers verzuimden het overwicht echter in de stand tot uitdrukking te brengen. Mats Seuntjens (twee keer), Joris van Overeem (op doelman Remko Pasveer) en Jonas Svensson (op de lat) waren dicht bij 0-2. Matavz strafte de Alkmaarse slordigheid in de 68e minuut af met een rake kopbal: 1-1. Weghorst bewees in de 81e minuut dat hij ook goed kan koppen: 1-2. Vejinovic was opnieuw de aangever.