Sport

'Dat verwachtte toen ook niemand van Feyenoord'

Door ANP

Giovanni van Bronckhorst

Giovanni van Bronckhorst

Reuters

Feyenoord hoopt Manchester City woensdag bij de start van de Champions League pijn te kunnen doen in de omschakeling. Trainer Giovanni van Bronckhorst wilde niets prijsgeven van zijn strijdplan, maar benadrukte wel dat de landskampioen de ruimtes klein zal houden in de eigen Kuip. ,,We moeten onze momenten pakken en in de omschakeling gevaarlijk worden'', zei Van Bronckhorst. ,,Zo moet je Europees spelen.''

Giovanni van Bronckhorst

Giovanni van Bronckhorst

Reuters

Feyenoord speelde een jaar geleden een treetje lager, in de Europa League, tegen die andere topclub uit Manchester. De Rotterdammers opereerden toen als een hecht collectief en versloegen Manchester United met 1-0. ,,We moeten reëel zijn. We spelen tegen een topteam en we weten dat het heel moeilijk gaat worden. Maar we hebben al vaker thuiswedstrijden tegen grote clubs gewonnen toen niemand dat verwachtte'', zei Van Bronckhorst.

De Rotterdamse trainer kan geen beroep doen op de geblesseerden Ridgeciano Haps en Nicolai Jørgensen. Linksback Haps ontbrak zaterdag in Almelo al tegen Heracles (2-4), de Deense spits viel op het kunstgras al vroeg uit met een hamstringblessure. ,,Maar dat verandert niets aan mijn strijdplan, dat had ik al in mijn hoofd zitten voordat Nicolai geblesseerd raakte'', zei Van Bronckhorst.

Michiel Kramer is normaal gesproken de vervanger van Jørgensen, maar Van Bronckhorst zou ook kunnen kiezen voor een versterkt middenveld en twee snelle aanvallers voorin. ,,Iedereen zal het morgen wel zien'', zei de trainer met een glimlach.

;

 

Lees meer over