Sport

Gio: 'Teleurstellend dat Frank die kans niet kreeg'

Door ANP

Frank de Boer

Frank de Boer

Reuters

Giovanni van Bronckhorst ziet in Manchester City een potentiële winnaar van de Champions League. De trainer van Feyenoord weet dat zijn ploeg woensdag dan ook voor een zware opdracht staat.

Frank de Boer

Frank de Boer

Reuters

"Maar het is voor ons ons ook een geweldige kans om tegen één van de beste teams in Europa een resultaat te boeken", zei Van Bronckhorst. De Rotterdamse trainer noemde Pep Guardiola, de Spaanse manager van Manchester City, een bron van inspiratie. "Hij heeft alles gewonnen wat er te winnen valt. Pep laat zijn teams altijd precies spelen zoals hij dat wil. Hij is voor mij een grote inspiratie."

;

Vertrouwen

De Engelse pers wilde van Van Bronckhorst ook weten wat hij vindt van het pijlsnelle ontslag van Frank de Boer bij Crystal Palace. "Als trainer moet je van je bestuur de tijd en vertrouwen krijgen om je team te ontwikkelen. Ik zat in mijn eerste jaar bij Feyenoord in dezelfde situatie. We verloren veel wedstrijden achter elkaar, maar het bestuur gaf me de kans om het recht te trekken. En sindsdien hebben we drie prijzen gepakt. Frank kreeg die kans niet en dat is heel teleurstellend.''

Lees meer over