Sport/Tennis

Krajicek legt al drie grote namen vast

Door Van onze Telesportredactie

Alexander Zverev

Alexander Zverev

AFP

Richard Krajicek heeft zijn eerste drie grote namen voor het 45e ABN AMRO World Tennis Tournament vastgelegd. Alexander Zverev, Grigor Dimitrov en Jo-Wilfried Tsonga hebben hun aanwezigheid in Rotterdam toegezegd.

Alexander Zverev

Alexander Zverev

AFP

"Met de huidige nummer vier, negen en achttien van de wereld leggen we direct een stevige basis voor een mooi competitief toernooi", stelt toernooidirecteur Krajicek. "Van Zverev, Dimitrov en Tsonga verwachten we nog heel veel in de komende maanden. Het zou zomaar kunnen dat ze nog een aantal toernooien op hun naam schrijven.”

"Zverev is een sensatie'', aldus Krajicek. "In een periode waarin het steeds lastiger lijkt om als jonge speler door te breken, spot hij met alle wetten. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat we hem als nummer één van de wereld kunnen kronen."

Voor de twintigjarige Zverev wordt het zijn vierde deelname in Ahoy. Dit jaar won hij de toernooien in Montreal, Rome, Washington, München en Montpellier.

De 26-jarige Dimtrov doet voor de zevende keer mee. Zijn beste prestatie tot dusverre was de halve eindstrijd in 2013.

Tsonga versloeg dit jaar in de finale in Rotterdam de Belg David Goffin. De Fransman (32 jaar) is de huidige mondiale nummer achttien. Krajicek: "Minimaal net zo belangrijk als zijn aantrekkelijke tennis is zijn populariteit bij de fans. Ook daarom hebben wij hem er heel graag weer bij.''

De 45e editie van het ABN Amro-toernooi is van 12 tot en met 18 februari.

Lees meer over

Door Van onze Telesportredactie