Nieuws/Sport

’Het is nog te wisselvallig, hij moet constanter worden’

Cocu legt lat hoger voor Pereiro

Door Jeroen Kapteijns

Gaston Pereiro in actie voor PSV in de wedstrijd tegen FC Utrecht.

Gaston Pereiro in actie voor PSV in de wedstrijd tegen FC Utrecht.

Hollandse Hoogte

Er zijn nog maar twee officiële wedstrijden gespeeld in het seizoen 2016/2017, maar het wisselvallige patroon van het debuutjaar van Gaston Pereiro bij PSV is alweer zichtbaar. De Uruguayaan liet mooie dingen zien in de voorbereiding, speelde vervolgens volstrekt anoniem in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord, maar was vorige week als invaller toch weer doorslaggevend met de sublieme winnende vrije trap tegen FC Utrecht.

Gaston Pereiro in actie voor PSV in de wedstrijd tegen FC Utrecht.

Gaston Pereiro in actie voor PSV in de wedstrijd tegen FC Utrecht.

Hollandse Hoogte

PSV-trainer Phillip Cocu geeft de 21-jarige Pereiro als opdracht voor dit seizoen mee om korte metten te maken met de instabiliteit, die zijn spel tot op heden kenmerkt. "Hij laat nu nog het beeld zien, dat typerend is voor een jonge speler. Het is nog te wisselvallig."

Cocu vervolgt: "Tussen opeenvolgende wedstrijden, maar ook wel tijdens een wedstrijd. Soms speelt hij een wedstrijd waarin hij sprankelt en de ene na de andere mooie actie laat zien en het kan ineens ook een stuk minder zijn. Hij moet ernaar streven om het verschil tussen de pieken en dalen kleiner te maken en constanter te worden.”

Grote aankoop

Met een transfersom van 6,5 miljoen euro is Pereiro de grootste aankoop van PSV in de afgelopen jaren. De Uruguayaanse technicus maakte in zijn eerste jaar al veertien goals in competitie en KNVB-beker, maar zal nu ook dwingender in zijn spel moeten worden.

"Ik heb voldoende gespeeld in mijn eerste jaar en mezelf goed ontwikkeld, maar ik wil steeds beter worden. Er zijn nog genoeg dingen die beter kunnen. Ik wil vooral ook een betere teamspeler worden. Maar ook qua techniek, mijn rechterbeen moet nog beter”, aldus Pereiro, die ondanks zijn wisselvalligheid al wordt gevolgd door grote buitenlandse clubs als Arsenal en FC Porto.

'Hier goed ontwikkelen'

"Ik weet dat er clubs komen kijken, maar ik houd me daar niet mee bezig. Ik richt me volledig op het seizoen bij PSV. Het is mooi om weer Champions League te spelen en kans te maken op de titel. Hier kan ik me goed verder ontwikkelen.”

Lees meer over