Sport

Van Schaik in zomer weg bij FC Utrecht

— null

Door Van onze Telesportredactie

Wilco Van Schaik

Wilco Van Schaik

Hollandse Hoogte

Wilco van Schaik (49) verlaat FC Utrecht komende zomer. De algemeen directeur is na zes jaar toe aan een nieuwe uitdaging.

Wilco Van Schaik

Wilco Van Schaik

Hollandse Hoogte

De inwoner van Breukelen kwam in september 2011 op voorspraak van eigenaar Frans van Seumeren naar FC Utrecht. ’In zware financiële tijden heeft hij ervoor gezorgd dat de club weer kleur op de wangen heeft gekregen. Onder zijn bewind is FC Utrecht een krachtige maatschappelijke speler in de provincie geworden. Mede door het aantrekken van hoofdtrainer Erik ten Hag heeft de club de ambitie de komende jaren structureel in de subtop te spelen’, staat in een verklaring die de club later zal versturen.

,,Ik voel zelf aan dat dit het moment is voor mij om deze beslissing te nemen”, zegt Van Schaik. ,,We hebben grote stappen gemaakt de afgelopen jaren. Het vertrouwen in de club is terug en er is rust gekomen. We staan er op vele terreinen beter voor. Daar is hard aan gewerkt de afgelopen jaren. Ook door mij en dat maakt mij trots als ik in de spiegel kijk.”

Tijdens de evaluatie was de algemeen directeur ook kritisch over zijn eigen functioneren. ,,Andere doelen zijn nog niet bereikt, en dan kijk ik in diezelfde spiegel. Dan kan ik niet tevreden zijn. Dat heb ik geëvalueerd voor mezelf en dat heeft tot deze conclusie geleid. Ik had op sommige terreinen grotere stappen willen nemen.”

En: ,,Er zijn genoeg oorzaken, maar in de topsport bestaan geen excuses. En dus heb ik ook zo naar mijn eigen functioneren gekeken. Er moeten echt de komende jaren nog slagen worden gemaakt. Weer zo’n periode die zoveel energie, passie en bevlogenheid vraagt, nee, dan is het beter om een frisse wind te laten waaien. Nu verwacht waarschijnlijk niemand dit afscheid, dat zegt misschien juist dat het op tijd is”, aldus Van Schaik.

,,Ook voor mij komt er een nieuwe uitdaging. Zes jaar FC Utrecht vergt veel van jezelf en je familie. Er zitten vele leuke kanten aan deze functie, maar er is ook een keerzijde. Die zie je niet vaak als buitenstaander, maar voel je wel als mens. De toekomst van FC Utrecht ziet er goed uit en ik ga aan het einde van het seizoen met opgeheven hoofd van het veld.”

Grootaandeelhouder Frans van Seumeren betreurt, mede namens de raad van commissarissen, het vertrek van Van Schaik. ,,Iedereen kent mijn relatie met Wilco en daarom vind ik het  jammer dat hij de organisatie verlaat. Maar ik heb hem gesproken en respecteer daarom zijn besluit. Het waren tropenjaren voor hem en er is veel werk verzet. De komende maanden zal hij zijn kennis in goed overleg overdragen, voordat hij zijn carrière elders voort zal zetten. Wij wensen hem alle succes toe.”

 

Lees meer over

Door Van onze Telesportredactie