Sport/Wielrennen

Gestopte wielrenner kan het niet meer opbrengen

Westra: 'Hoop mijn depressie te overwinnen'

— null

Door ANP

Lieuwe Westra in maart vorig jaar.

Lieuwe Westra in maart vorig jaar.

Hollandse Hoogte.

Lieuwe Westra heeft woensdag op zijn Facebook-pagina alsnog een korte toelichting gegeven op zijn besluit per direct zijn wielerloopbaan te beëindigen. De 34-jarige Fries verraste zondagavond met een bericht met dezelfde strekking, maar haalde dat later weer weg. Via zijn ploeg Wanty-Groupe Gobert kwam maandag alsnog naar buiten dat Westra stopt als wielrenner.

Lieuwe Westra in maart vorig jaar.

Lieuwe Westra in maart vorig jaar.

Hollandse Hoogte.

"Afgelopen zondag heb ik via Facebook laten weten dat ik per direct stop als profrenner. Ik begrijp dat dit voor velen onverwacht kwam", meldt Westra. "Ik vind het erg jammer dat ik mijn carrière op deze wijze moet beëindigen. De afgelopen maanden heb ik geprobeerd om mijn motivatie terug te vinden en mijn depressie te overwinnen, maar mede door de twee (rechts)zaken die nu lopen kan ik het niet meer opbrengen om mij volledig te richten op mijn profcarrière."

Westra is in conflict met een voormalig zakenpartner en met zijn vroegere manager André Boskamp. "De komende tijd wil ik me richten op mijn herstel en daarnaast op het afhandelen van de lopende zaken. Ik hoop dat ik op deze wijze mijn depressie kan overwinnen en weer kan genieten van alles."

Lees meer over

Door ANP