Nieuws/Sport

Cocu houdt vertrouwen in Siem de Jong

Door Jeroen Kapteijns

Siem de Jong in gesprek met Phillip Cocu.

Siem de Jong in gesprek met Phillip Cocu.

Hollandse Hoogte

Siem de Jong heeft de verwachtingen nog niet in kunnen lossen bij PSV. Ook trainer Phillip Cocu vindt dat de huurling beter moet presteren: “Siem is een heel goede speler en er zit zeker nog rek in.”

Siem de Jong in gesprek met Phillip Cocu.

Siem de Jong in gesprek met Phillip Cocu.

Hollandse Hoogte

"Hij heeft nog een aantal wedstrijden nodig om in het team te groeien en ook zijn eigen rol naar een hoger niveau te tillen. Siem is een uitstekende prof, die elke dag hard traint en er op zijn vrije dagen energie in steekt om fit te worden, dus dat gaat komen. Hij heeft ook nog op verschillende posities gespeeld en zich weggecijferd voor het elftal. Ook dat moeten we niet uit het oog verliezen.”

De lastige start van Siem de Jong is volgens Cocu mede te wijten aan de personele problemen bij de kampioen, waardoor er al eerder een wissel is getrokken op de huurling dan oorspronkelijk was gepland. "Wij wisten natuurlijk goed dat Siem langdurig niet gespeeld had. Daarbij heb je dan een bepaald traject in je hoofd om Siem terug te brengen. Dat is nu versneld door de situatie waarmee we te maken hebben. Als je me vraagt wat het ideale scenario zou zijn geweest, dan was dat geweest om Siem iets rustiger te brengen met daarbij veel trainingsuren.”

 

Lees meer over