Sport/Darts

Nederlander nu al 32 aaneengesloten partijen ongeslagen

Van Gerwen prolongeert Masters-titel

Door Van onze Telesportredactie

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

credits

Michael van Gerwen lijkt niet meer te stoppen. De 27-jarige Brabander opende het nieuwe seizoen direct met titelprolongatie bij de Masters. Het werd in Milton Keynes een herhaling van de WK-finale van 2 januari jongstleden en opnieuw won Mighty Mike van Gary Anderson.

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

credits

Het werd een eindstrijd van hoog niveau. Van Gerwen stapte weliswaar met een 4-1 voorsprong de eerste pauze binnen, maar zeker van zijn zaak kon hij op dat moment nog niet zijn. Zo noteerden de nummers één en twee van de wereld in de eerste vijf legs gemiddelden van ruim boven de 110 punten per drie pijlen. 

Na de tweede break, bij een tussenstand van 6-4, liep Van Gerwen vervolgens toch uit. Hij snoepte direct een leg van Anderson af en pakte zo een 8-4 voorsprong. Dat betekende voor zijn Schotse opponent de genadelap. Al kwam Van Gerwen daarna nog af en toe goed weg. Met een 11-7 overwinning stapte hij als winnaar van het podium. Het eindgemiddelde van 109,42 was indrukwekkend. Anderson stelde daar 103,58 tegenover. "Ik ben blij dat ik de trofee in mijn handen mag houden", stelde Van Gerwen. "Het voelt fantastisch."

Beter dan de afgelopen twaalf maanden kan het eigenlijk niet worden. Zijn succesverhaal is bekend met 26 toernooizeges in één jaar, met bij de start van 2017 de wereldtitel als ultieme bekroning. Die resultaten overtreffen, is bijna ondenkbaar. Toch stelde Van Gerwen eerder al: ,,Zeg nooit nooit.” De eerste van negen Majortitels blijft in elk geval in zijn bezit. Ook rinkelde met een cheque van een slordige 70.000 euro opnieuw de kassa in huize Van Gerwen.

Gary Anderson

Gary Anderson

PDC

Bij zijn eerste toernooi in het nieuwe seizoen kwam Van Gerwen eigenlijk nooit in de problemen. In de eerste ronde rekende hij eenvoudig af met Simon Whitlock. Daarna volgde een klinkende zege op Mensur Suljevic en in de halve eindstrijd stuurde hij zonder pardon tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis naar huis. Met als klap op de vuurpijl de zege op Anderson.

De triomftocht van Van Gerwen neemt zo steeds groteskere vormen aan. Inmiddels is de nummer één van de wereld al 32 aaneengesloten partijen ongeslagen en won hij dankzij de zege op Anderson voor de tiende keer op rij een Majortoernooi.

Lees meer over