Sport/Darts

En wint later finale UK Open Qualifier van Gary Anderson

Van Gerwen schrijft geschiedenis met 2(!) negendarters

Door ANP

Michael van Gerwen.

Michael van Gerwen.

Hollandse Hoogte

VIDEO - Michael van Gerwen heeft vrijdag in kwalificatiewedstrijden voor de UK Open in één partij maar liefst twee(!) negendarters gegooid. Het Brabantse fenomeen werd daarmee de tweede speler ooit die in één wedstrijd twee keer 501 uitgooide met het minimale aantal van negen pijlen.

Michael van Gerwen.

Michael van Gerwen.

Hollandse Hoogte

Van Gerwen won de wedstrijd in de derde ronde van een kwalificatietoernooi voor de UK Open met 6-2 van de Schot Ryan Murray. Mighty Mike gooide zijn twee perfecte legs dus in een wedstrijd van acht legs.

In de ronde daarvoor was de wereldkampioen nog ontsnapt aan uitschakeling. Zijn tegenstander Adam Hunt liet twee kansen liggen om de wedstrijd uit te gooien, waarna Van Gerwen alsnog de winst naar zich toetrok met 6-5. 'Mighty Mike' stoomde door naar de finale, waarin hij Gary Anderson trof. Net als in de finale van het WK versloeg hij de Schot, dit keer met 6-3.

Vorige week was Van Gerwen nog in mindere doen tijdens de kwalificaties. De wereldkampioen leed enkele verrassende nederlagen. Donderdag boekte Van Gerwen zijn eerste zege in de Premier League. Tijdens de tweede speelronde versloeg hij de Schot Peter Wright met 7-3.

Phil Taylor

Alleen dartsgrootheid Phil Taylor kreeg het eerder voor elkaar om in één partij twee perfecte legs te gooien. In zijn gewonnen finale van de Premier League in 2010 gooide hij twee 'ninedarters' tegen de Engelsman James Wade.

Tegen diezelfde Wade gooide Van Gerwen eind 2012 tijdens het WK bijna twee perfecte legs achter elkaar. Na zeventien perfecte darts miste hij echter de dubbel 12 en de kans om geschiedenis te schrijven. Het is nog nooit voorgekomen dat een darter twee 'ninedarters' achter elkaar gooide.

Lees meer over

Door ANP