Sport/Autosport

'Bemoedigende signalen Schumacher'

Door Van onze Telesportredactie

Michael Schumacher (l) en Ross Brawn in 2000

Michael Schumacher (l) en Ross Brawn in 2000

credits

De exacte details over de toestand van Michael Schumacher zijn nog altijd onbekend, maar Ross Brawn heeft een tipje van de sluier opgelicht. De Brit werkte jaren bijzonder succesvol samen met het Formule 1-icoon dat sinds zijn ski-ongeluk in 2013 in coma ligt.

Michael Schumacher (l) en Ross Brawn in 2000

Michael Schumacher (l) en Ross Brawn in 2000

credits

"De familie heeft er voor gekozen om het herstel van Michael privé te houden en dat moet ik respecteren", aldus Brawn (61) in gesprek met de BBC. "Er zijn bemoedigende signalen en we bidden elke dag om er daar meer van te zien. Het is moeilijk voor mij om er meer over te zeggen en de privacy van de familie te respecteren."

"Ik kan alleen zeggen dat er veel gespeculeerd wordt over de conditie van Michael en dat het meeste niet klopt. We hopen en bidden elke dag dat we vooruitgang zullen blijven zien en dat we Michael op een dag weer actief zullen zien, hersteld van deze verschrikkelijke blessures."

Schumacher viel eind december 2013 tijdens het skiën in de Alpen met zijn hoofd op een rots en liep daarbij hersenletsel op. De Duitser lag zes maanden in coma in het ziekenhuis. De zevenvoudig wereldkampioen vecht sindsdien voor zijn herstel in zijn woning in Zwitserland. De familie brengt zelden informatie over zijn gezondheidstoestand naar buiten.

Lees meer over