Nieuws/Sport

Moeder wilde niet dat aanvaller naar Ajax ging

Dromende Neres: 'Soms gaat alles langs me heen'

Door Mike Verweij

David Neres op de bank bij Ajax.

David Neres op de bank bij Ajax.

René Bouwman

Dat David Neres zijn droom zag uitkomen en financieel onafhankelijk werd door naar Ajax te gaan, werd niet door iedereen – zelfs niet in zijn meeprofiterende familie – met gejuich ontvangen.

David Neres op de bank bij Ajax.

David Neres op de bank bij Ajax.

René Bouwman

„Mijn moeder was niet blij dat ik naar Ajax ging, zelfs een beetje verdrietig. Ze vond het heel erg vroeg, omdat ik pas negentien was en kort in het eerste van São Paulo speelde. Moest dat nu al, de stap naar het buitenland? Maar ik vond van wel. Dit is nu eenmaal het leven van een profvoetballer. Je moet je kansen benutten”, zegt de behendige dribbelaar.

Intens

Neres moet nog flink wennen aan het niveau in Nederland. „De trainingen in Nederland gaan snel, zijn intens, maar zijn goed voor me. De communicatie verloopt nog moeizaam, omdat ik nog alleen Portugees spreek. Maar via de Spaanstaligen probeer ik veel mee te krijgen en dat gaat redelijk goed. Ik heb mijn eerste Engelse les gehad en hoop me snel beter verstaanbaar te maken.”

David Neres wil zijn focus verbeteren.

David Neres wil zijn focus verbeteren.

ANP

Focus

Het 19-jarige talent weet wat hij naast zijn Engels nog meer moet verbeteren. Soms staat hij nog te veel te dromen, vindt hij. "Soms als ik hier (op De Toekomst, red.) ben of op het trainingsveld sta, kijk ik om me heen en gaat alles wat er wordt gezegd langs me heen. Nee, dat ligt niet aan de taal, want in Brazilië was dat ook zo. De focus wordt nu veel beter.”

Lees het hele verhaal met Ajax-aanwinst David Neres (PREMIUM).

Lees meer over