Sport/Darts

Premier League Darts: Mighty Mike twee keer aan de bak

Kraker tussen Van Gerwen en Van Barneveld

Door Van onze Telesportredactie

Michael van Gerwen (l) en Raymond van Barneveld

Michael van Gerwen (l) en Raymond van Barneveld

Matty van Wijnbergen

Nog twee speelronden te gaan in de Premier League Darts en dan weten we welke twee spelers degraderen. Daarna wordt de strijd om de vier tickets voor de finaleronde vervolgd. In dat gevecht maken de beste darters zich nu ook al op voor de nodige clashen. Te beginnen met de kraker tussen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld, aanstaande donderdag tijdens de achtste speelronde in Manchester.

Michael van Gerwen (l) en Raymond van Barneveld

Michael van Gerwen (l) en Raymond van Barneveld

Matty van Wijnbergen

Van Barneveld en Van Gerwen kunnen allebei de punten goed gebruiken. De Nederlanders staan weliswaar in de top-4, maar de concurrentie is groot. Zo heeft Barney als nummer 4 van de ranglijst slechts een puntje voorsprong op Phil Taylor, Gary Anderson en Adrian Lewis.

Van Gerwen staat er iets beter voor.  De 27-jarige Brabander heeft twee punten meer dan Van Barneveld en zelfs een wedstrijd minder gespeeld. De wereldkampioen miste de vijfde speelronde vanwege een rugblessure. Daarom speelt hij donderdag ook twee partijen. Aan het begin van de avond treft hij eerst nog James Wade. Koploper in de Premier League is Peter Wright. De Schot heeft één punt meer dan Mighty Mike.

Programma Premier League Darts:

Michael van Gerwen - James Wade Kim Huybrechts - Gary Anderson Peter Wright - Phil Taylor Jelle Klaasen - Adrian Lewis Raymond van Barneveld - Michael van Gerwen

Lees meer over