Nieuws/Sport

Juventus houdt Napoli op afstand

Door ANP

Feestje bij de spelers van Napoli

Feestje bij de spelers van Napoli

REUTERS

GENUA - Juventus heeft in de Serie A concurrent Napoli op ruime afstand gehouden. De koploper versloeg zondag Sampdoria in Genua met 0-1. Eerder op de dag won Napoli met 3-2 van Empoli. Het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst blijft daardoor tien punten. AS Roma, dat nu nog op elf punten staat van de titelhouder, kan zondagavond de tweede plek heroveren met een zege op eigen veld tegen Sassuolo.

Feestje bij de spelers van Napoli

Feestje bij de spelers van Napoli

REUTERS

Juventus, dat zich afgelopen dinsdag ten koste van FC Porto voor de kwartfinales van de Champions League plaatste, kwam dankzij een treffer van Juan Cuadrado snel op voorsprong. Daarna viel de productie bij de bezoekers echter stil.

Subtopper Lazio kwam bij middenmoter Cagliari niet verder dan 0-0. De twee internationals Stefan de Vrij en Wesley Hoedt speelden bij Lazio de gehele wedstrijd. De Vrij moest afgelopen maandag nog uitvallen met knieklachten in de thuiswedstrijd tegen Torino (3-1).

Met Hans Hateboer in het basisteam won Atalanta met 3-0 van Pescara. De Argentijn Alejandro Gómez scoorde twee keer voor de thuisploeg.

Lees meer over