Nieuws/Sport

FC Barcelona na rust langs tien man Valencia

Door ANP

Lionel Messi in duel met Ezequiel Garay (R)

Lionel Messi in duel met Ezequiel Garay (R)

EPA

BARCELONA - FC Barcelona heeft zich zondag in de Spaanse voetbalcompetitie hersteld van de nederlaag van vorige week tegen Deportivo La Coruña. Tegen Valencia ging het niet vanzelf voor de ploeg van trainer Luis Enrique. Pas na rust wist Barcelona, tegen tien man, afstand te nemen: 4-2.

Lionel Messi in duel met Ezequiel Garay (R)

Lionel Messi in duel met Ezequiel Garay (R)

EPA

Luis Suárez speelde een belangrijke rol bij de thuisclub. De Uruguayaanse aanvaller maakte, na een snel genomen ingooi van Neymar, in de 35e minuut gelijk. Barcelona was zes minuten eerder op achterstand gekomen door een fraaie kopbal van Eliaquim Mangala. Die verdediger moest kort voor rust met een rode kaart het veld verlaten, nadat hij Suárez in het zestienmetergebied aan zijn shirt had vastgehouden. Lionel Messi benutte de strafschop, maar het tiental van Valencia sloeg in de blessuretijd van de eerste helft terug. Uitgerekend de door Barcelona aan Valencia verhuurde Munir El Haddadi zorgde voor de 2-2.

Messi stelde aan het begin van de tweede helft orde op zaken. Met een uithaal van dichtbij trof hij voor de tweede keer doel. In de slotfase bepaalde André Gomes de eindstand op 4-2.

 

 

 

Lees meer over