Sport

Doneer op talentboek.nl en maak kans op rondleiding bij KNGF Geleidehonden

Talentboek: Van der Valk wil WK niet nog een keer missen…

Door Van onze Telesportredactie

Monique van der Valk

Monique van der Valk

Telesport

AMSTERDAM - Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Dit keer is dat de 15-jarige BMX’er Monique van der Valk.

Monique van der Valk

Monique van der Valk

Telesport

Al op zesjarige leeftijd was Van der Valk verkocht aan de BMX. Haar broertje liet haar er voor het eerst kennis mee maken en meteen wilde ze niets anders meer. Binnen haar sport geldt ze als een echt talent. „Mijn specialiteiten zijn springen en achterwielen. Ik vind het zelfs saai om het niet te doen.”

Deze bravoure heeft haar al ver gebracht met als persoonlijk hoogtepunt het winnen van het Nederlands kampioenschap vorig jaar. Over een week gaat het nieuwe BMX-seizoen van start en vooral goed presteren is wat ze voor zichzelf ten doel heeft gesteld. Ze heeft zich al gekwalificeerd voor alle belangrijke wedstrijden.

Op Talentboek spaart de BMX’er voor het EK in Frankrijk en het WK in Amerika. Hiervoor heeft ze de kwalificatie ook al binnen, maar alle kosten moet ze zelf betalen. Van der Valk: „Ik heb al twee keer meegedaan aan een EK en twee keer aan een WK en alle vier de keren heb ik de finale gehaald. Vorig jaar moest ik het WK missen omdat het in Colombia was en ik dat niet kon betalen. Ik wil het niet nog een keer missen dus ik hoop via Talentboek genoeg geld op te halen.”

Met uw donatie aan Van der Valk maakt u kans op een van de vele prijzen uit het Telesport Talent Prijzenpakket. Zoals een exclusieve rondleiding voor maximaal 8 personen bij KNGF Geleidehonden. Kijk voor het prijzenoverzicht en de algemene voorwaarden op talentboek.nl. Daarnaast is het ook mogelijk haar structureel te ondersteunen. Neem hiervoor contact op met Talentboek.

Ga om Monique van der Valk te ondersteunen naar talentboek.nl, klik op Talenten en vul dan haar naam in het zoekveld in.

Door Van onze Telesportredactie