Sport/Wielrennen

Wielrenner van de Maand: sterk najaar Nederlanders

Door Van onze Telesportredactie

Wielrenner van het Jaar

Wielrenner van het Jaar

Telesport

Ook in het najaar blijven de Nederlandse wielrenners de grote wedstrijden kleuren. Met liefst drie Nederlanders in de top-tien van de Vuelta a España (Kelderman, Poels en Kruijswijk respectievelijk 4e, 6e en 9e) bewees oranje welke goede generatie ronderenners het momenteel heeft. Tom Dumoulin en Lars Boom wisten met de Binck Bank Tour en Tour of Britain een kleinere rittenkoers op hun naam te schrijven.

Wielrenner van het Jaar

Wielrenner van het Jaar

Telesport

In het klassieke werk speelde Tom-Jelte Slagter in de GP Montréal met een derde plek een hoofdrol. Terwijl de wereldtitel van Tom Dumoulin op het WK-tijdrijden een van de vele hoogtepunten was. Dumoulin, Kelderman en Sam Oomen maakten ook nog deel uit van het winnende Team Sunweb dat de ploegentijdrit op hun naam schreef.

Bij de vrouwen zegevierde Sunweb eveneens, terwijl Annemiek van Vleuten (tijdrit) en Chantal Blaak (wegwedstrijd) eveneens de regenboogtrui opeisten.  

Stem nu op de wielrenners van de maand augustus en september. De winnaars worden automatisch gekozen als kandidaten voor de wielrenner van het jaar, waarvan het gala plaatsvindt begin december.

Lees meer over