Nieuws/Tech

LG koopt WebOS van HP

Door door onze redactie

De Koreaanse elektronicagigant LG neemt besturingssysteem WebOS over van computerproducent HP. Het doel is om de software in tv's van het bedrijf te verwerken.

WebOS heeft een markante geschiedenis. De software werd ontwikkeld door telefoonmaker Palm in een poging om te kunnen concurreren met de iPhone en Android-telefoons. Het bedrijf had echter geen succes hiermee en werd overgenomen door HP voor $1,2 miljard. Deze had bedacht dat het zelf de mobiele markt wilde betreden, maar het bedrijf bracht slechts een product uit met het OS: de TouchPad-tablet. Deze flopte genadeloos en sindsdien is HP overgestapt op Android voor zijn smartphones en tablets.

Naast de software zelf en de rechten hierop neemt LG ook een aantal werknemers van HP over die aan WebOS hebben gewerkt. Wel behoudt HP de technologie en patenten op technieken omtrent cloudfuncties van het systeem.

LG wil voorlopig nog geen telefoons maken met de software, maar wil eerst proberen het aan te passen zodat het ook op zijn Smart TV's werkt. In de toekomst zou dit nog kunnen uitgebreid worden naar andere productcategorieƫn.

Details over de kosten van de overname zijn niet bekendgemaakt.