Nieuws/Tech

HP maakt comeback op de tablet markt

Door door onze redactie

Hewlett-Packard maakt een comeback in de tablet markt. Het bedrijf lijkt zijn lesje wel te hebben geleerd na het fiasco met de TouchPad-tablet. Voor de nieuwe HP Slate 7, die in de VS voor slechts 169 dollar over de toonbank zal gaan heeft men nu gekozen voor het Android-besturingssysteem. HP hoopt met dit goedkope tablet een deel van de lucratieve tablet-markt te kunnen veroveren.

HP heeft al laten doorschemeren dat de Slate 7 de eerste is in een geplande lijn van tablets met verschillende besturingssystemen. De Slate 7 draait op Android 4.1 Jelly Bean, met enkele minimale tweaks.

HP heeft natuurlijk ook al de ElitePad tablet voor zakelijk gebruik in huis en daardoor lijkt ook de stap naar een consumenten tablet aangedreven door Windows 8 niet heel erg ver meer weg. De nieuwe Slate 7 heeft een roestvrij stalen framerand en een "soft touch" rugzijde, verder een 3-megapixel camera en een tweede camera voor bijvoorbeeld videobellen zoals skypen.

Het tablet wordt aangedreven door een dual-core ARM A9-processor. HP heeft weliswaar een aantal van zijn eigen kenmerken en toepassingen toegevoegd, met inbegrip van de ePrint app om direct van het tablet af te kunnen drukken via Wi-Fi, en Beats Audio software om optimaal van muziek te kunnen genieten.

De Slate 7 zal in april in de VS worden uitgebracht, en zal kort daarop ook in Europa en de rest van de wereld te koop zijn. De prijzen voor de rest van de wereld zijn echter nog niet bekend.