Nieuws/Tech

Twitter komt met eigen fotofilters

Door Rolf Venema

Sociaal netwerk Twitter voegt in een nieuwe update voor zien smartphone-apps de mogelijkheid toe om foto's van speciale beeldfilters te voorzien. Deze techniek is populair gemaakt door Instagram.

De timing van de update is opvallend te noemen. De ruzie tussen de twee online diensten lijkt namelijk zijn hoogtepunt te hebben bereikt. Eerder deze maand besloot de fotodienst ondersteuning voor Twitter te beëindigen. Hierdoor pasten foto's van de dienst plots niet meer netjes in tweets. Enkele dagen hierna besloot het bedrijf maar helemaal geen foto's meer in Twitter te laten zien.

Een concrete reden hiervoor is niet gegeven, maar vermoedelijk wil het bedrijf zijn eigen webprofielen voor gebruikers meer onder de aandacht brengen.

Wellicht probeert Twitter dit gat nu zelf op te vullen met de nieuwe fotomogelijkheden. Na het maken van een foto via de app, is het mogelijk om hem te bewerken met één van de verschillende beeldfilters. Deze doen foto's eruit zien alsof ze gemaakt zijn met ouderwetse filmcamera's.

De update voor de officiële Android-app is inmiddels te downloaden uit de Play Store. De nieuwe versie van de iPhone-app is nog niet beschikbaar.

Instagram

Ondertussen heeft ook Instagram een nieuwe versie van zijn applicatie gelanceerd. Deze is sneller dan zijn voorgangers en biedt enkele nieuwe functies. Zo is het nu mogelijk om een raster te tonen voor betere beeldcomposities. Ook is een nieuw beeldfilter toegevoegd.