Nieuws/Tech

Star Wars Battlefront II uit op 17 november

Tijdens de Star Wars Celebration afgelopen weekend hebben Electronic Arts en Lucasfilm aangekondigd dat Star Wars Battlefront II wereldwijd wordt uitgebracht op 17 november.

Star Wars Battlefront II stelt spelers in staat om het onvertelde verhaal te beleven van een speciale Imperial elite-eenheid in een gloednieuwe singleplayer-campagne. Daarnaast kunnen ze een First Order TIE Fighter besturen tijdens intense luchtgevechten in de ruimte en als grondsoldaten of iconische heroes/villains, zoals Yoda en Darth Maul, spelen tijdens epische multiplayergevechten in alle drie de Star Wars-tijdperken.

“In Star Wars Battlefront II wilden we echt de essentie van heldendom vastleggen en ervoor zorgen dat iedereen in Star Wars een held kan worden,” aldus Matt Webster, Executive Producer bij ontwikkelaar Criterion. “Ongeacht of je nu speelt met iconische karakters als Rey of Luke, als trooper in de frontlinie, als gevechtspiloot in epische multiplayergevechten, of dat je je mee laat voeren door een nieuw Star Wars-verhaal dat het gat overbrugt tussen Star Wars: Return of the Jedi en Star Wars: The Force Awakens: je wordt een held in Star Wars Battlefront II.”

De Star Wars Battlefront II singleplayer-campagne voegt een nieuw spannend verhaal toe aan het Star Wars-universum. Het spel speelt zich af in de 30 jaar tussen de verwoesting van Death Star II en de opkomst van de First Order. Het singleplayer-verhaal introduceert Iden Versio, de leider van Inferno Squad, een speciale elite-eenheid van de Galactic Empire, die op de grond even dodelijk is als in de ruimte. Naast Iden ontmoeten en spelen spelers tijdens de campagne ook andere iconische Star Wars heroes en villains, zoals Luke Skywalker en Kylo Ren.

Met multiplayer modes, waaronder ook ruimtegevechten, voor maximaal 40 spelers voert Star Wars Battlefront II de fans door talloze iconische locaties uit alle drie de tijdperken: prequel, classic en new trilogy, inclusief nieuwe in-game locaties zoals de bladerdaken van de jungle op Yavin 4, de ruimtehavenstad Mos Eisley en Starkiller Base. Spelers kunnen kiezen uit diverse land- en luchtvoertuigen om de reis van hun eigen held te bepalen met configureerbare personage-ontwikkeling voor heroes, villains, soldaten en starfighters.

Star Wars Battlefront II wordt wereldwijd uitgebracht op 17 november voor de PlayStation 4, Xbox One en pc. Spelers die eerder toegang tot het spel willen, kunnen dat vanaf 14 november krijgen met de Star Wars Battlefront II: Elite Trooper Deluxe Edition of vanaf 9 november via EA Access en Origin Access.