Nieuws/Tech

Review: Prey

Door Rolf Venema

1 / 2

Kennen we Prey nog? Niet he? De game, waarvan de ontwikkeling al in de jaren ’90 begon en uiteindelijk op de Xbox 360 en pc uitkwam, was nou niet bepaald een hit. Ontwikkelaar Arkane probeert het daarom helemaal overnieuw met... Jawel, Prey!

1 / 2

Wat is het?

Wat als je leven een grote leugen is? Je denkt dat je elke ochtend wakker wordt en naar je werk gaat, maar eigenlijk is er iets veel ergers aan de hand. Het overkomt Morgan Yu, die op een dag wakker wordt en merkt dat hij in een simulatie zit. De plek waar hij leeft, een ruimtestation, is overrompeld door kwaadaardige aliens die zich kunnen veranderen in vrijwel elk object dat ze willen.

De game heeft qua structuur veel weg van de Bioshock-spellen. Je knalt je een weg door het spel, maar moet ook voorwerpen vinden, waarmee je weer nieuwe wapens en verbeteringen kunt bouwen. De twist: elk voorwerp dat je oppakt, kan dus ook een alien zijn die jou naar het leven staat!

Is het wat?

Als schietspel is Prey niet helemaal goed uit de verf gekomen. Het knallen voelt een beetje zwak aan en het is vaak meer dat je in het rondte zit te schieten en maar hoopt dat je wat raakt, dan dat je echt gericht te werk gaat.

Maar dat is eigenlijk ook het enige zwakke punt aan de game. Het verhaal, de intens enge sfeer die op het station hangt en de mogelijkheden die je als speler krijgt om problemen in de game op te lossen, zorgen voor een interessante game-ervaring.

Conclusie

Zoek je game met een toffe en goed verteld verhaal en een interessante spelwereld, dan zit je met Prey goed. Verwacht alleen geen shooter van de bovenste plank.

+ Sterk verhaal

+ Intense sfeer

- Schieten voelt wat zwak