Nieuws/Tech

Review: Injustice 2

1 / 3

Rolf Venema - Gamesontwikkelaar Netherrealm kennen we vooral van de Mortal Kombat-spellen, maar maakte niet al te lang geleden ook nog een niet onverdienstelijke knokgame rond de superhelden van DC Comics. Nu is er dan het vervolg.

1 / 3

Wat is het?

In de basis is Injustice 2 een vechtgame waarin twee personages - in dit geval superhelden of -schurken - het tegen elkaar opnemen tot de gezondheidsbalk van een van de twee leeg is. Een klassieke formule, dus, maar de game brengt het op een unieke manier.

Ten eerste is de er een verhaalmodus waarin je constant als andere personages door een - overigens verdraaid boeiend - verhaal gaat. Ik wil niet teveel verklappen, maar ik werkte liever dit door dan de Suicide Squad-film of recente Superman-rolprenten.

Naast het verhaal is er natuurlijk een scala aan multiplayer-modi waarin je het online of offline tegen menselijke tegenstanders opneemt. Hierbij kun je kiezen of je jouw verdiende ‘loot’ - wapens, helms, stukken harnas en kostuum - wilt gebruiken of niet. Deze loot is belangrijk, want het kan jouw favoriete strijder krachtiger maken of hem/haar zelfs compleet nieuwe aanvallen geven.

Gelukkig is er voor de speler die in z’n eentje wil spelen ook naast het verhaal veel te doen. Zo is er de Multiverse-modus, waarin je vooraf bepaalde uitdagingen moet aangaan. Deze zijn semi-willekeurig samengesteld zodat je alleen aan deze modus al uren en uren kwijt kunt.

Is het wat?

Er is dus genoeg te doen in de game, zelfs als je niet online tegen andere wilt vechten. Maar belangrijker: werkt het vechten ook een beetje? Daarop kan ik met een volmondig ‘ja' antwoorden.

Het mooie aan deze game is dat het wat voor alle ervaringsniveaus biedt. Zelfs als complete nieuwkomer kun je nog lol hebben door basisaanvallen te doen. Het helpt ook dat elk personage een speciale aanval onder één van de basisknoppen heeft zitten.

Wil je dieper, dan kun je met behulp van tutorials voor elk personage wat ins en outs leren, al blijft de praktijk natuurlijk de beste leermeester. En dan blijkt dat je erg diep kunt gaan in Injustice 2.

Conclusie

Injustice 2 is een meesterlijke vechtgame voor zowel complete beginners als ervaren pro’s. Daarnaast kun je zelfs uren lol hebben zonder een menselijke tegenstander te bevechten, iets dat in vechtgames bijna nooit voorkomt. Een dikke aanrader, dus!

+ Diep vechtsysteem dat toch toegankelijk is

+ Veel te doen, ook buiten multiplayer

- Overweldigend aantal opties

- Tutorials mogen wat dieper gaan