Nieuws/Tech

Gamebeurs E3

Electronic Arts bijt het spits af voor E3

Door Jan Meijroos

1 / 2

Los Angeles - Officieel duurt de E3 van dinsdag 13 juni tot en met 15 juni, maar in de dagen ervoor zijn er reeds diverse events en persconferenties. Zo houdt Electronic Arts momenteel EA Play; een eigen event dat tot en met aanstaande maandag duurt.

1 / 2

Het is nu de 2e keer op rij dat Electronic Arts ervoor kiest om niet op de beursvloer in het LA Convention Center te staan. In plaats daarvan houdt men EA Play; een eigen event waar ook het publiek toegang tot heeft. Vooraf kon je wel een beetje inschatten wat EA ging aankondigen – de bekende Amerikaanse sporttitels, de nieuwe FIFA, veel Star Wars en de nieuwe Need for Speed. Toch wist het bedrijf met verrassingen te komen.

Om te beginnen werd er een teaser getoond van de nieuwe titel van BioWare. Het betreft Anthem; volgens insiders het antwoord van Electronic Arts op Destiny van Activision. Tijdens de Microsoft persconferentie (11 uur vanavond Nederlandse tijd) wordt de titel uitgebreider uit de doeken gedaan.

Een andere verrassing was de co-op game A Way Out van de makers van de veelgeprezen indie-titel Brothers – A Tale of Two Sons. In dit spel voor twee spelers kruipen we in de huid van Leo en Vincent die moeten zien te ontsnappen uit een gevangenis.

Madden mag nog altijd dé sporttitel zijn in Amerika, gelukkig werd FIFA ook uit de doeken gedaan. Leuk is dat het singleplayer-avontuur uit FIFA 17 The Journey terugkeert in FIFA 18 in The Journey: Hunter Returns. Hier volgen spelers opnieuw de voetbalavonturen van het jonge fenomeen Alex Hunter die misschien een transfer gaat maken naar een grote club. Andere vernieuwingen zitten hem dit jaar in de bewegingen en animaties van de virtuele spelers, waarbij gebruik is gemaakt van data van echte stervoetballers, onder andere van de coverkandidaat van dit jaar: Cristiano Ronaldo.

Voorts werd FIFA 18 voor de Nintendo Switch uit de doeken gedaan en het lijkt erop alsof deze gelukkig geen uitgeklede versie wordt ten opzichte van de versies op de andere spelplatformen, waarvoor vooraf werd gevreesd. Uiteraard zijn er wat concessies gedaan, maar de Switch kent tal van spelmodi waaronder het geliefde FIFA Ultimate Team.

Natuurlijk was er veel aandacht voor Star Wars Battlefront II. Het lijkt erop dat Zweedse ontwikkelaar DICE goed geluisterd heeft naar de kritiek van fans op deel 1. Zo kent de game deze keer wel een singleplayer onderdeel, zijn de multiplayer modi flink uitgebreid, zijn er aparte Star Fighter missies en kent het spel een co-op spelstand. En eerlijk is eerlijk, het spel oogt fantastisch en komt natuurlijk perfect getimed uit dit jaar, 17 november, een paar weken voordat Star Wars: Episode VIII in de bioscopen draait.