Nieuws/Tech

Assassin's Creed komt naar de smartphone

Assassin’s Creed keert terug naar de vijftiende eeuw met Assassin’s Creed Rebellion. Deze free-to-play strategie RPG za; binnenkort wereldwijd verschijnen voor zowel iOS- als Android-apparaten.

Spelers krijgen de kans om hun eigen Assassin Broederschap te vormen, een fort te beheren en geheime missies tegen de Templars te voltooien. Je kunt tot wel veertig Assassins rekruteren, waaronder bekende figuren zoals Ezio, Claudio en Machiavelli. Verder zijn er nog 20 vrij te spelen Assassins die speciaal voor de nieuwe mobiele game ontwikkeld zijn.

Assassin’s Creed Rebellion vindt plaats in Spanje tijdens het hoogtepunt van de Inquisitie. Spelers bouwen hun eigen hoofdkwartier met kamers waarin ze zich focussen op het trainen van hun Assassins of nieuwe objecten en uitrusting creëren. Hoe hoger het level van de Broederschap, hoe meer kamers en content beschikbaar wordt, waardoor nieuwe upgrades vrijkomen.

Als hoofdkwartier speelt dit fort een grote rol in de missies, waar Assassins samenkomen voordat ze in teams van drie erop uitgestuurd worden. Niet elke Assassin past bij elke opdracht; sommige vaardigheden- en personagecombinaties passen betere bij bepaalde missies dan anderen, waardoor de ontwikkeling van de Broederschap een groot effect kan hebben op de gameplay.