Nieuws/Tech

De Sims inderdaad naar de consoles

Microsoft had het eigenlijk al verklapt, maar nu heeft Electronic Arts officieel bekend gemaakt dat De Sims 4 inderdaad vanaf 17 november wereldwijd kan worden gespeeld op de Xbox One en PlayStation 4.

“Zowel fans als nieuwkomers staan al tijden te popelen om een consoleversie van De Sims 4 te verwelkomen, en wij van Maxis staan op onze beurt te popelen om De Sims naar nieuwe platformen te brengen,” aldus executive producer Lyndsay Pearson. “De game biedt een prachtige ervaring van De Sims op console en zit tjokvol met de populairste content, zodat spelers zich kunnen verheugen op de unieke gameplay, zelfexpressie en plezier die de steunpilaren van het merk De Sims zijn geworden. De mogelijkheden om met het leven te spelen zijn net zo eindeloos als de creativiteit van de spelers.”

Net als bij De Sims 4 op pc kunnen consolegamers de grenzen van het leven opzoeken in een wereld zonder regels. Fans krijgen de kracht om unieke Sims te creëren en alles zelf te bepalen, van hun haarkleur en kapsel tot hun kledingkeuzes en ambities. Met het kamermodel van 'Bouwen' kunnen spelers hun droomhuis probleemloos ontwerpen, bouwen en decoreren. Zin om op verkenning te gaan? Sims kunnen langsgaan in de verschillende buurten en dynamische locaties die de wereld te bieden heeft.