Nieuws/Tech

Facebook lanceert eigen videodienst Watch

Hollandse Hoogte

MENLO PARK - Facebook heeft een eigen videoplatform geïntroduceerd. Met Watch wil het concern van Mark Zuckerberg de concurrentie aangaan met YouTube. De dienst wordt eerst uitgerold bij een kleine groep gebruikers in de Verenigde Staten.

Hollandse Hoogte

Gebruikers kunnen Watch als tabblad vinden in de app en de website van Facebook. Het gaat om een gepersonaliseerde pagina met programma’s die Facebook aanbeveelt en shows die vrienden van de gebruiker hebben bekeken. Tijdens het kijken kunnen mensen reageren en de commentaren van andere kijkers zien.

De programma’s voor Watch zullen speciaal voor het platform worden gemaakt. Voorlopig gaat het dus nog alleen om Amerikaanse programma’s, zoals een kookshow voor kinderen. Ook wordt er wekelijks een honkbalwedstrijd uit de Major League live uitgezonden.

Voorlopig is het maken van programma’s weggelegd voor een select groepje gebruikers. Later moet iedereen de mogelijkheid krijgen een programma te maken en aan te bieden op Watch. Dat zal waarschijnlijk gebeuren als de dienst verder wordt uitgerold. Het is nog niet bekend wanneer Facebook Watch naar Europa brengt.