Nieuws/Tech

Microsoft trekt stekker uit Scalebound

Na vier ontwikkeling heeft Microsoft besloten een einde te maken aan Scalebound, de exclusieve Xbox-titel die gepland stond voor dit jaar. Daarnaast heeft de gamesuitgever de samenwerking met Bayonetta-ontwikkelaar Platinum beëindigd.

De exacte reden waarom de stekker getrokken wordt uit Scalebound, is niet bekend. In een verklaring laat Microsoft weten: “Na zorgvuldige afweging is Microsoft Studios tot de conclusie gekomen om de productie van Scalebound te beëindigen. We werken er hard aan om dit jaar een fantastische line-up van games te leveren aan onze fans, waaronder Halo Wars 2, Crackdown 3, State of Decay 2, Sea of Thieves en andere geweldige ervaringen.”

Of Platinum Games zelf de licentie bezit op Scalebound en eventueel de productie kan voorzetten, is nog niet bekend. De Japanse studio heeft nog niet gereageerd op het nieuws. Stilzitten doet men zeker niet momenteel. Er wordt hard gewerkt aan de nieuwe rpg Nier: Automata, die op 7 maart verschijnt voor de PlayStation 4 en later dit jaar ook voor pc.