Tech/Games

Review: drie downloadbare games

Door Toke Beerens

1 / 4

Tegenwoordig zijn er veel plekken waar je spelletjes kunt downloaden, zoals de smartphone, tablet, pc en console. Het aanbod is groot waardoor er voor elk wel wat wils is. Welke zijn echt de moeite waard en welke kun je beter links laten liggen?

1 / 4

De Sims 4: Vampieren (pc)

Wie uitgekeken is op de gewone sims, kan met deze game pack vampieren aanmaken. Grotendeels is het “bouwproces” gelijk, maar om ze er extra spannend uit te laten zien heb je nieuwe tanden, ogen, oren en make-up ter beschikking. Je kunt ze net zo tijdloos, stijlvol of gothic maken als je zelf wilt. De nachtbrakers kunnen zich in één van de gewone steden huisvesten, maar zonlicht is een probleem. In het speciale Forgotten Hollow is het echter altijd mistig, vandaar dat daar veel vampieren wonen.

In tegenstelling tot gewone sims, hebben de vampieren een speciaal dieet. Ze verlangen namelijk naar plasma. Je kunt dit heel beschaafd gewoon kopen of telen, maar wie kwaad in de zin heeft kan ook sims verleiden om ze vervolgens leeg te drinken. Door duels te winnen van andere vampieren krijg je punten waarmee je speciale krachten kunt vrijspelen. Wil je als vleermuis rondvliegen of mensen met jouw hypnotiserende ogen verleiden? Aan jou de keuze.

Stardew Valley (PlayStation 4, Xbox One en pc)

Gamers die de oude games van de Harvest Moon-serie een warm hart toedragen, moeten echt eens Stardew Valley proberen. De 16-bit game ademt een hoop charme uit en de vrolijke melodieën brengen je helemaal in de juiste stemming. Vervelen hoef je met de game niet, want er is dagelijks genoeg te doen op de boerderij en in het dorp.

De dag start met het watergeven van alle planten op de akker, behalve als het regent natuurlijk. Afhankelijk van de plant kun je om de zoveel dagen oogsten. Vervolgens ga je naar de stal om te melken, eieren te verzamelen en de dieren eten te geven en te knuffelen. Als je de dagelijkse taken achter de rug hebt, dan kun je naar het dorp om relaties op te bouwen met de bewoners of naar de mijn om grondstoffen te verzamelen en monsters te verslaan. En morgen? Dan begint het hele riedeltje weer van voor af aan. Het is een ontspannende manier van gamen.

The Dwarves (PlayStation 4, Xbox One en pc)

Deze downloadbare game is gebaseerd op een boekenserie van de Duitse schrijver Markus Heitz en is een archetypisch verhaal in een fantasy wereld. Wie een beetje bekend is met de mythologie van Lord of the Rings, waarbij elven, magiërs en dwergen de wereld bevolken, zal de stijl van de game direct herkennen.

The Dwarves is een tactische rpg (role playing game), waarin je vanuit vogelvluchtperspectief een leger dwergen aanstuurt. De game bezit absoluut charme, maar wordt geplaagd door technische mankementen. Veel te vaak komt het neer op goed geluk of jouw groep een ronde aanvallen overleeft, omdat je dwergen te stom zijn om gevaarlijke tegenstanders te ontwijken. Daarnaast is de camera wispelturig, duren de laadtijden net te lang en vertraagt de actie op het scherm als er teveel tegelijkertijd plaats vindt. Hoe graag we ook willen, kunnen we The Dwarves niet zonder meer aanbevelen. Voor de doorbijter.

Door Toke Beerens