SNELNIEUWS

Zaterdag 3 december
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Wie vind jij de beste sport(st)er? Reageer op dit artikel!

Nominaties Sportgala bekend

02 DEC 2012

GEEN - Voor de uitverkiezing tot ‘Sportman van het jaar 2012’ komen schaatser Stefan Groothuis, surfer Dorian van Rijsselberge en turner Epke Zonderland in aanmerking. De eretitel wordt op dinsdag 18 december tijdens het NOC*NSF Sportgala vergeven.

Ranomi Kromowidjojo is de zwemkoningin van Londen.
Ranomi Kromowidjojo is de zwemkoningin van Londen.
Foto: ANP
`Blade Babe`Marlou van Rhijn pakt op de Paralympische Spelen goud en zilver.
'Blade Babe'Marlou van Rhijn pakt op de Paralympische Spelen goud en zilver.
Foto: ANP

Zeilster Marit Bouwmeester, dressuuramazone Adelinde Cornelissen, zwemster Ranomi Kromowidjojo en wielrenster Marianne Vos zijn genomineerd voor de titel ‘Sportvrouw van het Jaar 2012’.

Sportploegen

De genomineerde sportploegen zijn de sprinters van het Nederlands estafetteteam 4x100m atletiek, de hockeydames en de 4x100m estafettezwemsters.

Coach

De strijd om de titel ‘Coach van het Jaar 2012’ gaat tussen Max Caldas (hockey), Daniël Knibbeler (turnen) en Jacco Verhaeren (zwemmen).

Talent

Motorcrosser Jeffrey Herlings, BMX-ster Laura Smulders en atleet Tim Dekker hebben een nominatie verdiend in de categorie ‘Young Talent’. De Young Talent Award wordt uitgereikt onder auspiciën van De Lotto.

Gehandicapte sporter

Een tiental nominaties zijn verdeeld in de categorie ‘Gehandicapte Sporter van het Jaar 2012’: Marjolein Buis (rolstoeltennis), Marc Evers (zwemmen), Kathrin Goeken en Kim van Dijk (wielrennen), Mirjam de Koning (zwemmen), Marlou van Rhijn (atletiek), Michael Schoenmaker (zwemmen), het Sonar zeilteam, Lisette Teunissen (zwemmen), Esther Vergeer (rolstoeltennis) en Kelly van Zon (tafeltennis).

Vakjury

De genomineerden in bovenstaande categorieën zijn uitverkoren door een vakjury uit de sport, bestaande uit onder andere Pieter van den Hoogenband en Leontien Zijlaard - van Moorsel.

1.6 °C
NNO1
Beurs AEX
AEX 449.6
+ / - -0.88%