Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Dinsdag 22 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Ramon Dekkers krijgt een Thaise koninklijke onderscheiding.
Ramon Dekkers krijgt een Thaise koninklijke onderscheiding.
Foto: De Telegraaf

Onderscheiding thaibokser Dekkers

06 DEC 2012 Van onze correspondent

BANGKOK - Achtvoudig wereldkampioen thaiboksen Ramon Dekkers heeft deze week een koninklijke onderscheiding gekregen van het Thaise koningshuis voor zijn verdiensten voor de sport. De Nederlander werd eveneens benoemd tot ambassadeur van alle buitenlandse boksers in Thailand.

"Dit is heel belangrijk voor mij. Het is de grootste erkenning die ik kan krijgen voor wat ik heb bereikt in deze sport”, aldus Dekkers, na de uitreiking door de Thaise prinses Ubolratana Rajakanya, de oudste dochter van koning Bhumibol Adulyadej.

Dekkers is in Bangkok op uitnodiging van zijn voormalige bokspromotor in Thailand ter gelegenheid van de 85e verjaardag van de Thaise koning. De onderscheiding was een complete verrassing voor de Brabander. Ramon ’Diamond’ Dekkers was in de jaren negentig de bekendste buitenlandse kickbokser in het Aziatische land, waar thaiboksen de nationale sport is. Hij versloeg er meerdere Thaise kampioenen voor eigen publiek en werd in 1992 als eerste buitenlander gekroond tot ’bokser van het jaar’ in het land. Hij is nog steeds een beroemdheid in Thailand, waar jong en oud zijn naam kent en hij nauwelijks over straat kan zonder te worden aangeklampt. Dekkers beëindigde zijn carrière officieel in 2001 en traint nu andere boksers in zijn boksschool in Breda.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
22.4 °C
O2
Beurs AEX
AEX 519.5
+ / - +0.54%