Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Woensdag 20 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: .

COLUMN

Bezinning maar ook sterke controle

08 DEC 2012

Ook hier in Rusland was Nederland afgelopen week wereldnieuws. Het nieuws over de door geweld op het voetbalveld overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen stond ook hier in de kranten en op de nieuwssites. Het is allemaal zo buitensporig en triest.

 Ik heb in mijn carrière in veel landen gewoond en gewerkt en ook in veel landen jeugdvoetbal gezien, maar dit soort taferelen heb ik nooit meegemaakt. Ook niet in landen die de naam hebben heetgebakerd te zijn zoals bijvoorbeeld Spanje.

Je kunt ook weer niet zeggen, dat het typisch Nederlands is, want bijvoorbeeld in Zuid-Amerika komen dit soort excessen ook voor. Op YouTube kun je de filmpjes opzoeken van scheidsrechters die door woedende spelers worden achtervolgd. Maar ik heb in andere landen toch veel meer respect op en om het voetbalveld gezien dan in Nederland, waar iedereen altijd maar iets op te merken heeft en waar mensen langs de lijn staan te jennen.

Lees de volledige column van Guus Hiddink in de betaalde online versie van De Telegraaf (gratis voor abonnees of eenmalig voor 1,10 euro).

 

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

lees meer over

15.5 °C
ZW3
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%