SNELNIEUWS

Donderdag 8 december
Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
premium
Foto: .

COLUMN

Bezinning maar ook sterke controle

08 DEC 2012

Ook hier in Rusland was Nederland afgelopen week wereldnieuws. Het nieuws over de door geweld op het voetbalveld overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen stond ook hier in de kranten en op de nieuwssites. Het is allemaal zo buitensporig en triest.

 Ik heb in mijn carrière in veel landen gewoond en gewerkt en ook in veel landen jeugdvoetbal gezien, maar dit soort taferelen heb ik nooit meegemaakt. Ook niet in landen die de naam hebben heetgebakerd te zijn zoals bijvoorbeeld Spanje.

Je kunt ook weer niet zeggen, dat het typisch Nederlands is, want bijvoorbeeld in Zuid-Amerika komen dit soort excessen ook voor. Op YouTube kun je de filmpjes opzoeken van scheidsrechters die door woedende spelers worden achtervolgd. Maar ik heb in andere landen toch veel meer respect op en om het voetbalveld gezien dan in Nederland, waar iedereen altijd maar iets op te merken heeft en waar mensen langs de lijn staan te jennen.

Lees de volledige column van Guus Hiddink in de betaalde online versie van De Telegraaf (gratis voor abonnees of eenmalig voor 1,10 euro).

 

 

Vaker Premium artikelen lezen?
Registreer en lees elke maand
15 Premium artikelen gratis!
Vaker Premium artikelen lezen?
Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?

lees meer over

7.2 °C
ZZW4
Beurs AEX
AEX 462.11
+ / - +0.61%